Wanneer uw patiënt deelnemer is aan de Breathestudie, verwachten wij in principe geen extra actie van u. Wat wel belangrijk is, is dat uw patiënt ten tijde van een exacerbatie, of problemen rondom de astma, contact opneemt met de arts-onderzoeker. Op die manier kunnen wij alle studie patiënten goed monitoren.

Procedures
Patiënten die deel nemen aan de Breathestudie zullen gedurende twee winterseizoenen elke maand (oktober-maart), 10 dagen achtereen een capsule Bronchovaxom of placebo innemen. Tijdens deze 1.5 jaar wordt uw patiënt 4 maal per jaar voor een controle-afspraak in het Franciscus Gasthuis, Vlietland of Maasstad Ziekenhuis gezien door de arts-onderzoeker. Deze controles bestaan uit spirometrie en afname van een nasopharynxuitstrijk. Twee maal per jaar zal er tijdens deze controles ook bloed worden afgenomen voor laboratoriumonderzoek. Daarnaast worden de patiënten gevraagd ten tijde van een exacerbatie contact op te nemen met de arts-onderzoeker, om ook op die momenten laboratorium- en microbiologisch onderzoek te kunnen inzetten.

Extra informatie
Het kan zijn dat wij contact met u opnemen voor extra informatie over uw patient. Het gaat dan bijvoorbeeld over de ziektelast van de astma in het verleden en de eventuele medicatieverstrekkingen voor de astma en astma-exacerbaties zoals prednison en antibiotica.

Vragen / Contact
Meer informatie over deze studie is te vinden in het trialregister; www.trialregister.nl, door te zoeken op Breathe studie. U kunt natuurlijk contact met ons opnemen. Dit kan gedurende de werkdag telefonisch, maar ook per mail.
Telefoon: 010 - 461 6800 | Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..