De Breathestudie is een gerandomiseerde-placebo-gecontroleerde studie, waarin wij onderzoeken of het gebruik van Bronchovaxom leidt tot een afname in astma-exacerbaties. Bronchovaxom is een pil met geïnactiveerde peptiden van veelvoorkomende luchtwegpathogenen. Uit verschillende studies is gebleken dat dit middel een positief effect kan hebben op het voorkomen van luchtweginfecties. Bronchovaxom heeft een gunstig bijwerkingenprofiel en wordt reeds jaren in andere Europese landen voorgeschreven ter preventie van luchtweginfecties. Hoewel de werking van bronchovaxom nog niet in een grote astma populatie is getest, verwachten wij dat juist deze patiënten baat kunnen hebben bij het gebruik hiervan.

Deze studie is niet door de farmacie geïnduceerd, maar zelfstandig door artsen in het ziekenhuis opgezet.

Contact / Vragen
Voor meer informatie over deze studie kunt u kijken op de website van het trialregister; www.trialregister.nl, door te zoeken op Breathestudie of op de link te klikken.
Natuurlijk kunt u ons ook benaderen met vragen. U kunt ons zowel telefonisch als per mail benaderen.
Telefoon: 010 - 461 6161 | Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..