Deelnemers aan de Breathestudie kunnen ten alle tijde contact met ons opnemen. Dit kan via het telefoonnummer in de informatiebrief, per e-mail of whatsapp.

Wij vragen u om in ieder geval contact met ons op te nemen in de volgende situaties:

  1. Ten tijde van een astma-aanval (exacerbatie)
    Een astma-aanval (exacerbatie) is een tijdelijke verergering van uw astma-klachten. U kunt meer kortademig zijn, meer hoesten en bijvoorbeeld een piepende ademhaling ervaren. Het kan zijn dat u met uw (huis)arts al heeft afgesproken hoe u op dat moment moet handelen. Het moment dat u denkt dat het echt niet gaat, dat u zelf niet weet wat te doen, of wanneer u denkt dat het tijd is voor prednison en/of antibiotica, zouden wij u graag in het ziekenhuis zien.
    Wij willen dan bloed afnemen voor het onderzoek naar astma-ontstekingscellen. Daarnaast willen wij dan met behulp van een neusuitstrijk en eventueel opgehoest slijm op zoek gaan naar de bacterie of het virus die u ziek maakt. U kunt ons in die gevallen het beste telefonisch bereiken (010 - 461 6800), maar via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan dit natuurlijk ook.
  2. Ten tijde van een verkoudheid
    Een verkoudheid hebben we allemaal wel eens last van. Om inzicht te krijgen in welke virussen en bacteriën deze verkoudheid veroorzaken, vragen wij u om tijdens een verkoudheid thuis zelfstandig een neusuitstrijk af te nemen. Hier vindt u informatie hoe dat werkt. Deze uitstrijk kunt u in de bijgevoegde enveloppe naar ons terug sturen, dit mag gewoon met de post, u hoeft daar geen postzegel op te plakken. NB dit start pas vanaf oktober 2017 voor alle patiënten.
  3. Bijwerkingen
    We hopen natuurlijk van niet, maar mocht het zo zijn dat u bijwerkingen ervaart, dan mag u altijd aan ons melden. U mag wachten tot uw volgende onderzoeksbezoek, telefonisch contact opnemen (010 - 461 6800) of een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.
  4. Zwangerschap
    Wordt u tijdens dit onderzoek zwanger? Laat dit dan direct weten aan de onderzoeker en stop met het innemen van Bronchovaxom / placebo. Er zijn (tot nu toe) geen bijwerkingen beschreven voor uw ongeboren kind, maar er is weinig onderzoek bekend van de gevolgen van het gebruik van bronchovaxom op de baby.